Зарим барааг хадгалах, тээвэрлэх явцад температурын горимыг дагаж мөрдөх шаардлагатай. Хэрэв зөрчвөл ачаа муудаж, цаашид ашиглах боломжгүй болно. Температурын горим бүхий ачааг тээвэрлэх нь тээврийн хэрэгслийг сонгоход онцгой анхаарал шаарддаг.
Хүнсний бүтээгдэхүүн, тэдгээрийг бэлтгэх найрлага, цэцэг, гоёл чимэглэлийн ургамлууд нь тээвэрлэлтийг тодорхой нөхцөлд гүйцэтгэх ёстой барааны тусгай ангилалд багтдаг. Энэ нь түргэн мууддаг бүтээгдэхүүн, түүнчлэн эм хүргэх үед онцгой ач холбогдолтой юм.
-Deep freeze (-25-аас -30 хэм хүртэл). Уламжлалт хөргөгч төхөөрөмжөөр барьж чадах хамгийн хүйтэн температур. Энэ температурыг ихэвчлэн далайн хоол (ялангуяа дэлхийн хамгийн их хэрэглэдэг далайн хоол болох сам хорхой) болон зайрмаг тээвэрлэхэд ашигладаг.-Frozen (-10-аас -20 хэм хүртэл). Үхэр, шувууны мах, гахайн мах зэрэг хөлдөөсөн махыг тээвэрлэхэд ашигладаг. Хөлдөөсөн талх нарийн боов (бялуу, талх) мөн энэ температурт багтдаг.-Chill(2-4 Цельсийн). хөргөгчний стандарт температур бөгөөд ихэвчлэн жимс, хүнсний ногоо, шинэ махыг тээвэрлэхэд ашигладаг.-Pharmaceutical (2-8 Цельсийн; ). Вакцин гэх мэт эмийн ихэнх барааг тээвэрлэх температур.-Banana!(12-14 Цельсийн). Энэ температурыг тээвэрлэх явцад боловсорч гүйцсэн нь ихэвчлэн хянагддаг дэлхийн хамгийн их үйлдвэрлэсэн жимсний нэгд зориулж сонгосон. Энэ нь мөн ихэнх халуун орны жимс (жүрж, хан боргоцой), хүнсний ногоо (төмс гэх мэт булцуу) хийхэд ашиглагддаг.